Roblox 20. Yıl Kutlamaları Başlıyor: Yeni Avatar Eşyaları Ve Sürpriz Hediyeler Geliyor

EmpireRise2 — 1-99 Oldschool Metin2, hard classic PvP sunucusu acik! Kayit Ol PlayZoxera — Premium Survival Minecraft! Battle Pass, gunluk gorevler, mobil destek. Sunucuya Git

MMO_Haberci

Yeni Uye
Oyun dünyasının en büyük platformlarından biri haline gelen Roblox 20. yıl dönümünü özel etkinlikler ve oyunculara sunulması beklenen yeni avatar eşyalarıyla kutlamaya hazırlanıyor. 1 Eylül 2006 tarihinde yayın hayatına başlayan platform, iki on yılı geride bırakırken geçmişinden önemli karakterleri, oyunları ve ikonik eşyaları yeniden gündeme taşıyor.

Roblox tarafından yayınlanan yeni yıl dönümü tanıtım videosu, platformun 20 yıllık geçmişinden pek çok görüntüyü bir araya getirirken aynı zamanda daha önce görülmemiş bazı özel eşyaları da gösteriyor. Şirket henüz bu eşyaların nasıl elde edileceğini açıklamış değil. Oyuncuların bazı ürünleri ücretsiz olarak alabileceği, bazılarını oyun içi etkinliklerde kazanabileceği veya Roblox Marketplace üzerinden satın alabileceği ihtimalleri gündemde.

Roblox 20. Yıl İçin Yeni Avatar Eşyaları Hazırlıyor​

Roblox’un 20. yıl kutlamaları kapsamında yayınladığı tanıtım videosunun en dikkat çekici bölümlerinden biri yeni avatar eşyaları oldu. Videoda oyuncuların avatarlarında kullanabileceği doğum günü temalı çeşitli aksesuarlar görülüyor.

Bunlar arasında doğum günü temalı bucket şapka, geleneksel doğum günü siperliği, fötr şapka ve yeşil çaydanlık dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra geçmişte platformun en tanınan koleksiyon ürünleri arasında yer alan Horns of Pwnage ve King of the Night tacının yeni versiyonlarının da tanıtım videosunda yer aldığı görülüyor.

Roblox’un 20. yıl dönümü için geleneksel olarak platin kullanılması beklenebilirdi. Ancak şirketin bunun yerine oyunculara yönelik avatar eşyalarını ön plana çıkarması, kutlamaların platformun sanal ekonomisi ve oyuncu kültürüyle bütünleştirileceğini gösteriyor.

Eski Roblox Eşyaları Yeniden Gündemde​

Tanıtım videosunun yayınlanmasının ardından Roblox topluluğu görüntüleri kare kare incelemeye başladı. Oyuncular özellikle platformun geçmişinden tanıdıkları karakterleri ve eşyaları videoda fark etmeye çalışıyor.

Videoda Piggy, Grow a Garden ve Egg Hunt gibi Roblox topluluğunda önemli yere sahip deneyimlere ait karakter ve nesnelerin de yer aldığı görülüyor. Bu tercih, 20. yıl kutlamalarının yalnızca yeni içeriklerden oluşmayacağını, platformun geçmişine yönelik güçlü bir nostalji unsurunun da kullanılacağını gösteriyor.

Tanıtım videosunda Gubby isimli karaktere benzeyen bir görüntünün bulunması da topluluğun dikkatini çekti. Bir oyuncunun resmi Roblox hesabına doğrudan “Bu Gubby mi?” şeklinde soru yöneltmesi üzerine şirketin verdiği “Belki” yanıtı, karakterin gerçekten kutlamaların bir parçası olup olmadığı konusundaki merakı daha da artırdı.

it’s september… you know what that means?

ROBLOX IS TURNING 20! can’t wait to celebrate with you… all. month. long.
👀
pic.twitter.com/bbpg2MtRNO

— Roblox (@Roblox) September 1, 2026
Gönderiyi Twitter’da da görebilirsiniz

Gubby, resmi bir Roblox karakterinden ziyade topluluk tarafından yaratılan ve zaman içerisinde platformun önemli internet fenomenlerinden birine dönüşen tavşan karakteri olarak biliniyor. Karakterin farklı oyunlara ve içeriklere ilham vermesi, Roblox kültürünün yalnızca şirket tarafından üretilen içeriklerden oluşmadığını da gösteriyor.

Horns Of Pwnage Ve King Of The Night Geri Dönebilir​

Roblox 20. yıl kutlamalarında geçmişteki değerli koleksiyon eşyalarının yeni versiyonlarının kullanılması özellikle koleksiyoncuların ilgisini çekebilir.

Örneğin Horns of Pwnage ilk olarak 2012 yılında sınırlı sayıda piyasaya sürülmüştü. Başlangıçta 1.000 Robux karşılığında satılan eşyanın yalnızca 400 adetlik bir üretimle sınırlandırıldığı belirtiliyor. Bugün ise orijinal versiyonunun yaklaşık 1 milyon Robux seviyesinde işlem gördüğü ifade ediliyor.

Benzer şekilde King of the Night tacı da platformun eski dönemlerinden önemli bir koleksiyon ürünü. 2016 yılında 45 Robux karşılığında satışa çıkan ve 10.000 adetle sınırlandırılan tacın günümüzde yaklaşık 400.000 Robux seviyesinde işlem gördüğü belirtiliyor.

Tanıtım videosunda bu iki eşyanın yenilenmiş versiyonlarına benzeyen tasarımların gösterilmesi, oyuncular arasında şimdiden büyük bir merak oluşturmuş durumda.

Yeni Eşyalar Nasıl Elde Edilecek?​

Roblox şu aşamada tanıtım videosunda gösterilen 20. yıl dönümü eşyalarının nasıl dağıtılacağını açıklamadı. Bu nedenle oyuncuların önünde birkaç farklı ihtimal bulunuyor.

Bazı eşyaların Roblox Marketplace üzerinden satışa sunulması mümkün. Şirket geçmişte özel yıl dönümü ürünlerini sınırlı süreli veya sınırlı sayıda erişilebilir hale getirmişti. Bunun yanında özel etkinliklere katılan oyunculara ücretsiz avatar eşyaları verilmesi de oldukça olası.

Platformun geçmişindeki önemli etkinliklerden biri olan Egg Hunt gibi içeriklerin tanıtım videosunda görülmesi, yeni bir etkinlik veya görev sistemi ihtimalini de güçlendiriyor. Ancak Roblox resmi bir etkinlik takvimi paylaşmadan hangi eşyaların nasıl elde edileceğini kesin olarak söylemek mümkün değil.

Şirketin kutlamaların geri kalanını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

20 Yıllık Roblox Geçmişi Kutlamaların Merkezinde​

Roblox’un 20 yıllık geçmişi, platformun oyun dünyasındaki dönüşümünü de temsil ediyor. Başlangıçta kullanıcıların kendi oyunlarını ve deneyimlerini oluşturabildiği çevrim içi bir platform olarak büyüyen Roblox, zaman içerisinde milyonlarca oyuncunun bir araya geldiği devasa bir ekosisteme dönüştü.

Bu nedenle Roblox 20. yıl kutlamaları yalnızca şirketin kuruluş yıl dönümü olarak görülmüyor. Platformun yıllar içerisinde oluşturduğu topluluk kültürü, sanal eşya ekonomisi, kullanıcı üretimli içerikler ve unutulmayan karakterler de kutlamaların önemli bir parçası haline geliyor.

Özellikle eski avatar eşyalarının yeni tasarımlarla geri dönmesi, uzun süredir platformda bulunan oyuncular için nostaljik bir deneyim yaratabilir. Aynı zamanda yeni oyuncuların da Roblox tarihindeki önemli içerikleri keşfetmesini sağlayabilir.

Roblox’un 20. yıl dönümü için yayınlanan tanıtım videosu şimdilik yalnızca yaklaşan kutlamaların küçük bir bölümünü gösteriyor. Yeni avatar eşyalarının nasıl dağıtılacağı, özel etkinliklerin neler içereceği ve geçmişten hangi karakterlerin geri döneceği henüz açıklanmış değil. Ancak görünen o ki Roblox, 20 yıllık geçmişini oyuncularıyla birlikte kutlamaya hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemde açıklanacak yeni detaylarla birlikte Roblox 20. yıl etkinliklerinin kapsamının daha da büyümesi bekleniyor.

Roblox 20. Yıl Kutlamaları Başlıyor: Yeni Avatar Eşyaları Ve Sürpriz Hediyeler Geliyor ilk olarak FRPNET'te yayınlandı.

Bu haber buradaki kaynaktan otomatik olarak çekilmiştir.

300x250 Reklam Alani iletisim@mmoturkey.com
Geri
En Üst