Oyun Dünyasını Yasan Boğan Kaza: Ubisoft’un Kurucu Ortaklarından Ünlü İş İnsanı Claude Guillemot Hayatını Kaybetti

EmpireRise2 — 1-99 Oldschool Metin2, hard classic PvP sunucusu acik! Kayit Ol PlayZoxera — Premium Survival Minecraft! Battle Pass, gunluk gorevler, mobil destek. Sunucuya Git

MMO_Haberci

Yeni Uye
Dijital eğlence ve oyun endüstrisinin küresel çapta en büyük devlerinden biri olan Fransız oyun şirketi, kurucu ortaklarından biri olan Claude Guillemot trajik bir uçak kazası sonucunda 69 yaşında yaşamını yitirmesiyle sarsıldı. “Assassin’s Creed”, “Far Cry”, “Rainbow Six” ve “Just Dance” gibi dünya genelinde yüz milyonlarca satan efsanevi serilerin arkasındaki isim olan Ubisoft, resmi bir açıklama yayınlayarak şirketin temel taşlarından birini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını doğruladı.

Beş girişimci kardeşin en vizyonerlerinden biri olan ünlü iş insanının Fransa’nın batı kıyısında geçirdiği amansız kaza, sadece teknoloji dünyasında değil, küresel iş dünyasında da büyük bir şok etkisi yarattı. Olayın ardından şirketin şu anki CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olan Yves Guillemot başta olmak üzere tüm aile üyelerine tüm dünyadan taziye mesajları yağmaya başladı.

La Baule Bölgesinde Korkunç Kaza: İki Kişi Yaşamını Yitirdi​

Fransız yerel kaynakları ve itfaiye ekiplerinden alınan bilgilere göre trajik olay, Fransa’nın Atlas Okyanusu kıyısındaki turistik resort kasabası La Baule yakınlarında meydana geldi. Bölgede düzenlenecek olan geniş kapsamlı bir havacılık festivaline katılması beklenen Claude Guillemot mülkiyeti kendisine ait olan çift motorlu “Cessna 421” tipi sekiz koltuklu hafif uçakla Rennes kentinden havalandı. Havacılık tutkusuyla da bilinen deneyimli iş insanının ulaştığı varış noktası olan La Baule-Escoublac Havalimanı’na iniş yaptığı esnada, görgü tanıklarının ifadelerine göre uçak ani bir dönüş yaparak pist yakınlarındaki boş bir araziye çakıldı. Çarpmanın etkisiyle bir anda alev topuna dönen uçaktaki yangın çevre bitki örtüsüne de sıçradı. Yaklaşık 60 itfaiyecinin müdahale ettiği feci kazada, başarılı iş insanı ile birlikte uçakta bulunan Rennes merkezli bir uçuş eğitmeni de olay yerinde feci şekilde can verdi. Fransız sivil havacılık otoriteleri kazanın kesin nedenini belirlemek üzere geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Tarım Ticaretinden Dijital İmparatorluğa Uzanan Başarı Hikayesi​

Bugün milyarlarca dolarlık bir değere sahip olan şirketin temelleri, aslında teknoloji dünyasından çok uzak bir alanda, Fransa’nın Brittany (Breton) bölgesindeki tarım arazilerinde atılmıştı. Christian, Claude, Gérard, Michel ve Yves adındaki beş Guillemot kardeşi, üniversite eğitimlerinden önce ebeveynlerinin tarım satışları, muhasebe, dağıtım ve yönetim işlerine yardım ederek ticaret hayatına adım attılar. Mezuniyetlerinin ardından işleri çeşitlendirmek isteyen kardeşler, bilgisayar ve yazılım sektöründeki devasa boşluğu erkenden fark ettiler. Claude Guillemot bu süreçte ilk olarak müzik CD’leri satarak ticarete yeni bir yön verdi, ardından kardeşler yurt dışından bilgisayar donanımı ve yazılımları ithal ederek Fransa pazarındaki aracıları ortadan kaldıran başarılı bir posta siparişi şirketi kurdular. Bu vizyoner hamle, takvimler 28 Mart 1986 tarihini gösterdiğinde, Latince kökenli “her yerde bulunan” (ubiquitous) kelimesinden ilham alan “Ubi Soft Entertainment” şirketinin kurulmasını sağladı.

Donanım Dünyasının Görünmez Kahramanıydı​

Kamuoyunda şirketin görünen yüzü her zaman CEO Yves Guillemot olsa da ekonomi alanında yüksek lisans derecesine ve endüstriyel bilişim sertifikasına sahip olan Claude, arka planda tüm operasyonların operasyonel omurgasını oluşturuyordu. Kendisi aynı zamanda oyun çevre birimleri, bilgisayar donanımları ve konsol aksesuarları üreten, özellikle “Thrustmaster” ve “Hercules” gibi dünyaca ünlü markaları bünyesinde barındıran aile şirketi Guillemot Corporation’ın yönetim kurulu başkanlığını ve CEO’luğunu yürütmekteydi. Geçtiğimiz yıl günlük operasyonel görevlerini oğlu Valentin’e devretmiş olsa da Ubisoft yönetim kurulundaki icra başkan yardımcılığı görevini aktif olarak sürdürüyordu. Oyun dünyasının en sessiz ama en etkili liderlerinden biri olan Claude Guillemot kaybı, oyun endüstrisinin altın çağını inşa eden kurucu jenerasyonun en önemli aktörlerinden birine vedası olarak tarihe geçti.

Kaynak: NY Times

Oyun Dünyasını Yasan Boğan Kaza: Ubisoft’un Kurucu Ortaklarından Ünlü İş İnsanı Claude Guillemot Hayatını Kaybetti ilk olarak FRPNET'te yayınlandı.

Bu haber buradaki kaynaktan otomatik olarak çekilmiştir.

300x250 Reklam Alani iletisim@mmoturkey.com
Geri
En Üst