İlk Filmin Yanında Bu Neydi Şimdi?: The Fly 2 İncelemesi

EmpireRise2 — 1-99 Oldschool Metin2, hard classic PvP sunucusu acik! Kayit Ol PlayZoxera — Premium Survival Minecraft! Battle Pass, gunluk gorevler, mobil destek. Sunucuya Git

MMO_Haberci

Yeni Uye
David Cronenberg’in ilk The Fly filmini izleyip dramı, beden dehşetini ve Jeff Goldblum’un oyunculuğunu övdükten hemen sonra hızımı alamayıp devam filmini açtım. Açmaz olaydım demek istemiyorum çünkü B-movie kafasıyla izleyince bir şekilde vakit geçirtiyor ama ilk filmin ağırlığından sonra bu yapım kelimenin tam anlamıyla “İlki çok tuttu, durun bir tane daha patlatıp ekmeğini yiyelim” projesi olmuş.

Kötü Şirket Geldi​

İlk filmde hatırlarsanız işin içinde devasa bir trajedi, bir insanın adım adım çürümesi ve zihinsel olarak bir böceğe dönüşmesinin çaresizliği vardı. Buradaysa bütün derinliği bir kenara çöpe atmışlar. Seth Brundle’ın oğlu Martin (Eric Stoltz) ışınlanma kapsülünün içinde hamile kalan Veronica’dan doğuyor ve inanılmaz hızlı büyüyen bir çocuk olarak karşımıza çıkıyor.

Hikaye direkt “kötücül dev şirket” kalıbına bağlanmış. Bartok Industries diye bir şirket çocuğu bir laboratuvara kapatıyor, babasının yarım bıraktığı Telepod işini bitirtmeye çalışıyor. İlk filmdeki insanı geren psikolojik atmosfer gitmiş; yerine klasik 80’ler Hollywood “Aksiyonlu yaratık filmi” gelmiş.

Köpek Sahnesi ve Gereksiz Mide Bulandırma Sevdası​

İlk filmdeki pratik efektlerin bir anlamı, hikayeye hizmet eden bir ağırlığı vardı. Buradaysa yönetmen koltuğuna ilk filmin makyaj sorumlusu Chris Walas oturduğu için filmi tamamen “Bakın daha ne kadar iğrenç makyaj yapabiliyorum” şovuna dönüştürmüşler.

Tamam, efektler kötü değil, dönemi için hala makyajlar ve yaratık tasarımları iş yapıyor. Ama o mutasyona uğramış köpek sahnesi nedir abi? Sırf seyircinin midesini bulandırmak ve gereksiz dram yaratmak için konulmuş gibi duruyor. İlk filmdeki saf trajedinin yerini ucuz bir gore şov almış.

Asit Kusmalı Final ve B-Movie Neşesi​

Filmin sonlarına doğru işler iyice çığırından çıkıyor. Martin en sonunda tam teşekküllü bir sinek yaratığına dönüşüp laboratuvardaki güvenlikleri ve bilim insanlarını avlamaya başlıyor. Asit kusarak insanların yüzünü erittiği sahneler görsel olarak eğlenceli (eğer bu tarz B-movie seviyorsanız tabii) ama dediğim gibi, ilk filmin ağırlığından sonra insan “Ben az önce ne izledim?” diyor.

Finaldeki “güzel kız ve çirkin yaratık” klişesi ve kötü adama verilen ceza da tamamen tahmin edilebilir, aşırı basite kaçılmış bir kapanış.

Son Söz​

Bence The Fly II, ilk filmin yanına bile yaklaşamayacak, tamamen 80’lerin ucuz devam filmi furyasına kurban gitmiş bir yapım. Eğer ilk filmin o derinliğini, karakter gelişimini ve sinematografisini arıyorsanız uzak durun. Ama “Ben ilk filmi unutayım, bana sadece cıvık cıvık yaratıklar, asit erimeleri ve 80’ler B-movie vahşeti verin” diyorsanız çerez niyetine izlenir.

İlk Filmin Yanında Bu Neydi Şimdi?: The Fly 2 İncelemesi ilk olarak FRPNET'te yayınlandı.

Bu haber buradaki kaynaktan otomatik olarak çekilmiştir.

300x250 Reklam Alani iletisim@mmoturkey.com
Geri
En Üst