Dev Bir Efsaneye İlk Adım: Legend of Galactic Heroes’a Başlıyoruz!

EmpireRise2 — 1-99 Oldschool Metin2, hard classic PvP sunucusu acik! Kayit Ol PlayZoxera — Premium Survival Minecraft! Battle Pass, gunluk gorevler, mobil destek. Sunucuya Git

MMO_Haberci

Yeni Uye
Anime dünyasının en görkemli, en politik ve en derinlikli uzay operası olarak kabul edilen Legend of Galactic Heroes (Ginga Eiyuu Densetsu) külliyatına sonunda adımımı attım.

Ben de bu devasa evrende henüz çok yeniyim; sıfır bilgiyle, tamamen taze bir gözle ve büyük bir merakla bu yolculuğa çıkıyorum. Fakat bu maratonda yalnız değilim; izleme listemizi adım adım takip ederek, bölümler ilerledikçe bu satranç tahtasında yaşananları burada FRPNet’te inceleyeceğim güncel hangi bölümde olduğumuzu görmek için instagramdan beni takip ederbilirsiniz adım bravestriketr.

Maratona serinin ruhunu ve başlangıcını en iyi özetleyen iki giriş filmiyle başladık: My Conquest Is the Sea of Stars (1988) ve Overture to a New War (1993).

İlk Bakış

İlk film olan My Conquest Is the Sea of Stars beni hiçbir ön bilgi vermeden, devasa filoların ve karmaşık bir askeri hiyerarşinin tam ortasına fırlattı. “Kim kimmiş, bu adamlar neyi paylaşılamıyor?” derken klasik müzikler eşliğinde haritalar üzerinde çizilen stratejilerle uzay savaşlarının aslında ne kadar büyük bir zeka oyunu olduğunu fark ettim.

İkinci film Overture to a New War ise kafamdaki tüm soru işaretlerini gideren, taşları yerine oturtan asıl hamle oldu. Savaşın sadece cephede değil, siyasetin kokuşmuş koridorlarında şekillendiğini gördük.

İki Yozlaşmış Sistem, İki Zıt Deha

Evrende yüzyıldır süren bir savaş var ve iki tarafın da tepe kadrosu tam anlamıyla kokuşmuş durumda:

• Galaktik İmparatorluk: Kibirli ve liyakatsiz soyluların yönettiği, kan bağına dayalı bir aristokrasi. Bu tarafta Reinhard von Lohengramm adında hırslı ve genç bir askeri deha yükseliyor. Reinhard’ın tek bir motivasyonu var: Yaşlı Kayser’in elinde bir “altın kafes” esiri olan ablası Annerose’u kurtarmak. Ancak bunu yapmak için tüm Galaksi’yi fethedip mutlak gücü eline almak zorunda.
  • Serbest Gezegensel İttifak: Sözde demokratik ama koltuk sevdalısı politikacıların seçim kazanmak için halkı göz göre göre ölüme sürdüğü bir yapı. Buradaki komutanımız Yang Wen-li ise tam bir zıtlık: Askerliği ve savaşı hiç sevmeyen, tek isteği emekli olup tarih okumak olan ama zekasıyla orduları yıkımdan kurtaran isteksiz bir deha.

Reinhard’ın “Çürümüş soyluların halkı ezmesindense, dürüst ve güçlü tek bir liderin yönetimi daha iyidir” anlayışı ile Yang’ın “Bizim sistemimiz yozlaşmış olabilir, ama tek bir adama mutlak güç verirseniz yarın onun zalimleşmesini engelleyemezsiniz” duruşu arasındaki felsefi çatışma daha ilk iki filmden beni içeri çekmeyi başardı.

Maraton Başlıyor: Sıradaki Durağımız Neresi?

İzlediğimiz bu iki film, ana dizinin ilk iki bölümünün genişletilmiş ve bütçesi yükseltilmiş hali olduğu için başlangıç görevini kusursuz tamamladı.

Şimdi maceraya doğrudan ana dizinin 3. bölümünden devam ediyoruz! Ben yine ne olur ne olmaz ilk iki bölümüde izledim yine siz bilirsiniz.

Süreç boyunca kaçıncı bölümde olduğumu ve anlık gelişmeleri Instagram üzerinden paylaşıyor olacağım. Bölümler biriktikçe ve evren derinleştikçe burada, FRPNet’te detaylı incelemelerle olayların, taktiklerin ve felsefi çatışmaların derinine inmeye devam edeceğim.

Benimle birlikte ilk defa bu evrene adım atacak olanlar veya efsaneyi baştan hatırlamak isteyen tüm okurlarımızı maratona bekliyorum. Galaktik tiyatronun perdesi açıldı!

Dev Bir Efsaneye İlk Adım: Legend of Galactic Heroes’a Başlıyoruz! ilk olarak FRPNET'te yayınlandı.

Bu haber buradaki kaynaktan otomatik olarak çekilmiştir.

300x250 Reklam Alani iletisim@mmoturkey.com
Geri
En Üst